Menü
Kosár

Nyeles csillag mintás sodrófa

Nyeles csillag mintás sodrófa
Nyeles csillag mintás sodrófa
Nyeles csillag mintás sodrófa
Nyeles csillag mintás sodrófa
Nyeles csillag mintás sodrófa
Nyeles csillag mintás sodrófa
Nyeles csillag mintás sodrófa
Nyeles csillag mintás sodrófa
Nyeles csillag mintás sodrófa
Nyeles csillag mintás sodrófa
Nyeles csillag mintás sodrófa
  • Készlet: Raktáron
  • Cikkszám: VIVA00010
  • Súly: 235.00g
2 490 Ft
Nettó ár: 1 961 Ft

Csillag mintás nyeles sodrófa, tészta,fondant,keksz dekorálásához

Anyaga: fém és fa
A nyújtófa teljes mérete: 150 mm × 175 mm
A henger méretei:
- Szélessége: 140 mm
- Átmérője: 40 mm
Tisztításához használjunk kefét, amennyiben szükséges kevés vízzel és mosogatószerrel.
Fontos, hogy minden esetben alaposan szárítsuk meg.
Mosogatógépbe tilos a tisztítása!  

Mintázáshoz karácsonyi sütirecept:

Hozzávalók:

50 dkg liszt

20 dkg kristálycukor

30 dkg sós vaj

Elkészítése:

1. Keverd habosra a cukrot a vajjal. 

2. Adj hozzá lisztet és a robotgép segítségével/gyors kézmozdulatokkal gyúrj belőle egynemű tésztát. 

3. Csomagold folpackba és tedd a hűtőbe minimum 1-2 órára. 

4. Vedd ki a hűtőből a nyers tésztát. 

5. Alaposan lisztezett felületen nyújtsd ki 2-3 milliméter vastagra a tésztát és erőteljes mozdulatokkal mintázd meg a mintás sodrófával. 

6. Sütőpapírral bélelj ki két sütőlemezt, helyezd rá a kekszeket és tedd vissza 10 percre a hűtőbe. 

7. Melegítsd elő a sütőt 180°C fokra. 

8. Vedd elő a sütőlemezeket a hűtőből és tedd be sülni a süteményeket. 

9. Süsd készre őket 20 perc alatt, amíg éppen világosra nem sülnek.

Ajánlatos több adagban nyújtani a tésztát, mert kisebb darabbal könnyebb lesz dolgoznod. Ha nincs otthon sós vaj, a nyers tésztához adj kb. egy kiskanál finom szemcsés sót. Sótlan vajjal készítve kiváló alaptésztát fogsz kapni, amelyet bátran variálhatsz aromás őrölt fűszerekkel, mint pl.: vanília, fahéj, kardamom, gyömbér, fahéj stb. Gasztroajándéknak tökéletes csokis kekszet is készíthetsz belőle egyszerűen: a kekszek nem mintás felét mártsd vízgőz felett olvasztott, kevés étolajjal kevert csokoládéba és sütőpapíron hagyd megszáradni.

 

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.